Effektiv bindning med laser sparar tid och resurser

Lövepac Converting har utvecklat en ny fastsättningsteknik för montering av till exempel displayglas. Den nya tekniken, som bygger på ett laseraktiverat adhesiv, är mycket snabb att applicera vid tillverkningen och ger en stark och vattentät bindning mellan materialen.

– Vår nya bindningsteknik har rönt stor uppmärksamhet hos tillverkare av framför allt träningsarmband och smarta klockor, men också av olika typer av handhållna konsumentprodukter, berättar Dan Wong, som är vd i Lövepac Converting.

Vid monteringen aktiveras tejpen omedelbart genom att belysas med laser. Någon tid för härdning behövs inte, vilket gör processen snabb och effektiv.

En stor fördel med den nya tekniken är att det – trots den starka bindningen – är lika lätt att dela på materialen igen om det blir något fel i tillverkningen. Genom att åter belysa materialet med laser släpper bindningen och det är lätt att montera om eller byta ut någon del. Det innebär att det tids- och personalkrävande arbetet med att skrapa bort limrester när en montering måste göras om helt är eliminerat.

Lövepac Converting har tagit fram ett komplett system för den nya bindningstekniken, inklusive laserutrustningar, adhesiv och tekniska lösningar.

Mer att läsa