Nolato Medical expanderar verksamheten i Kina

13-07-02 08:25 - Regulatorisk

Nolato Medical expanderar sin kinesiska produktionsanläggning med ytterligare 2.200 kvadratmeter, varav cirka 800 kvadratmeter renrum av högsta standard enligt ISO 14644-1:1999, klass 8.

- Kina är den snabbast växande marknaden för läkemedel och medicinteknik vilket innebär att alltfler av våra kunder diskuterar utökad produktion i Kina för den asiatiska marknaden, säger Christer Wahlquist, som är chef för affärsområde Nolato Medical. Utbyggnaden, som har plats för cirka 30 formsprutor, görs för att vi ska vara steget före våra kunder och säkra resurser för en framtida tillväxt i Kina.

- Vår filosofi är att vara en nära, långsiktig och pålitlig partner vilket också betyder att vi ska kunna erbjuda våra kunder global utveckling och produktion. Den nya anläggningen kommer att tillgodose även våra mest krävande kunders önskemål, kommenterar Christer Wahlquist.

Nolato Medical har varit verksamt i Kina sedan 2008. Totalt har Nolato Medical cirka 25.000 kvadratmeter renrumskapacitet i olika klasser vid nio anläggningar i Asien, Europa och Nordamerika.

-------

För ytterligare information kontakta:
Hans Porat, VD och koncernchef, 0705 517550
Christer Wahlquist, chef för Nolato Medical, 0705 804848

Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera produktsystem till ledande kunder inom bland annat medicinteknik, telekom, hygien, fordon och andra utvalda industri­segment. Nolatoaktien är noterad på NASDAQ OMX Nordic i segmentet Stockholm Mid Cap och ingår i sektorn Industrials. www.nolato.se

Affärsområde Nolato Medical omsätter omkring 1.2 miljarder kronor och har knappt 1.000 anställda vid enheter i Sverige, Storbritannien, Ungern, USA och Kina.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Nolato ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 2 juli 2013 kl 08.25.

Prenumerera på investerarinfo

Jag vill prenumerera på:

Din e-postadress lagras av Cision, som skickar ut den önskade informationen. Adressen kommer inte att användas för något annat ändamål.